Welk glijmiddel past bij jou?

Niet nat genoeg zijn tijdens seks ligt niet per se aan de staat van opgewondenheid van de dame in kwestie maar kan zeker een moodkiller voor haar zijn. Het doet zeer en leidt af . Een tekort aan vaginaal vocht kan worden veroorzaakt door hormonen, stress, slaaptekort en is een veel voorkomend probleem. Het probleem kan echter gemakkelijk opgelost worden met glijmiddel! Glijmiddel kan de seksuele ervaring sterk verbeteren, zowel met als zonder condoom. Mensen die de voordelen hebben ervaren willen vaak niet meer anders.

Conclusie; gebruik glijmiddel

Glijmiddel met een condoom gebruiken

Het gebruiken van extra glijmiddel bij een condoom zorgt voor een comfortabeler, fijner en natuurlijker gevoel. Condooms hebben bijna altijd al een laagje glijmiddel, maar dit is niet voldoende als je te maken hebt met te weinig vocht. Het glijmiddel dat al op het condoom zit, is daarvoor te weinig en niet goed genoeg verdeeld. In de fabriek wordt het namelijk toegevoegd nadat het condoom is opgerold. Daardoor zit er veel aan de tip en minder richting het einde. Gelukkig is daar gemakkelijk wat aan te doen: voeg wat glijmiddel (degene geschikt voor gebruik met condooms) toe aan de buitenkant van het condoom, en seks met condoom wordt beter en veiliger. 

Soorten glijmiddelen

Op het internet wordt een groot aantal soorten glijmiddel aangeboden. Niet alle soorten glijmiddel zijn veilig. Gebruik nooit olie-producten als glijmiddel. Het is niet goed voor je edele delen en ook niet voor condooms. Op het glijmiddel staat of het wel of niet geschikt is om met condooms te gebruiken.

De twee soorten glijmiddel die veilig te gebruiken zijn met en zonder condoom zijn glijmiddel op waterbasis en glijmiddel op siliconenbasis. We zetten de voor- en nadelen van beide type glijmiddel even voor je op een rijtje.

1. Glijmiddel op waterbasis

Glijmiddelen op waterbasis zijn oplosbaar in water en zijn de meest gebruikte persoonlijke glijmiddelen.

Voordelen: in water oplosbaar en dus makkelijker uit- en afwasbaar, smaakneutraal.

Nadeel: ze absorberen in de huid en verdampen sneller

2. Glijmiddel op siliconenbasis

Dit is het beste glijmiddel, en zit dan ook op de meeste condooms.

Nadelen: minder gemakkelijk af te wassen, niet geschikt voor gebruik met siliconen speeltjes (kan deze beschadigen). Het wordt ook afgeraden voor gebruik bij vaginale geslachtsgemeenschap, omdat het infecties kan veroorzaken doordat bacteriën in de vagina worden opgesloten.

Nog twee extra tips, altijd handig.

Tip 1 Een drupje glijmiddel aan de binnenkant van het condoom is voor hem ook een verbetering.

Tip 2 Probeer het glijmiddel van Wingman, een super kwalitatief glijmiddel op waterbasis, verkrijgbaar in onze shop.