De pil óf een condoom gebruiken?

Vaak wordt ons de vraag gesteld wat voor voorbehoedsmiddel je nou het best kunt gebruiken tijdens de seks. In dit artikel leggen we je uit dat alleen de pil gebruiken niet voldoende is om SOA's te voorkomen. Hiervoor moet je een betrouwbaar condoom gebruiken, bijvoorbeeld het Wingman Condoom.

De anticonceptie pil

De pil is het meest bekende anticonceptie middel. Echter werkt het niet voor iedereen. Je kunt last hebben van de bijwerkingen of door een hectisch leven vaak vergeten de pil in te nemen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de pil niet tegen SOA's beschermt. Hiervoor kun je het beste een condoom gebruiken.

Betreft anticonceptie, er zijn veel alternatieven waarmee je je tegen zwangerschap kunt beschermen. Het is per persoon verschillend welke vorm het beste bij je past. Ga na wat je lifestyle is, ben je single of in een relatie, heb je last van je ongesteldheid of wil je juist minder hormonen binnenkrijgen. De huisarts kan je goed helpen bij het maken van een keuze en vervolgens ook een recept uitschrijven. Want behalve condooms, gaan alle anticonceptiemiddelen via je huisarts.

Wil je je inlezen in de opties kijk dan eens: hier

Is een condoom een geschikt alternatief voor de pil?

Het condoom beschermt je als enige voorbehoedsmiddel tegen de SOA's en zwangerschap. Het condoom kan dus een uitstekende aanvulling zijn op het gebruik van de pil of een andere anticonceptie als je geen vaste relatie hebt, of één van jullie (nog) een SOA heeft.

Een condoom bevat geen hormonen en heeft geen invloed op je menstruatie of je vruchtbaarheid. Je moet een condoom bij iedere vrijpartij gebruiken om je te beschermen. Voordeel is dat je condooms kan kopen bij drogisterijen, supermarkten, meeste tankstations, online en dat ze niet duur zijn. Als je een condoom juist gebruikt is er een kans van 2% dat het toch een keer mis gaat.

Wingman is speciaal ontwikkeld voor een extra veilige en betere seksbeleving. Er zitten handige vleugeltjes om je Wingman heen waardoor je het condoom makkelijk, snel en op de juiste manier omdoet, zonder dat je het aanraakt. En omdat je je condoom niet aanraakt, is de overdracht op SOA's kleiner dan bij traditionele condooms.