Welke maat condoom heb ik?

Condooms zijn er in verschillende soorten en maten. Om de seks zo veilig mogelijk te houden, is het belangrijk dat je de juiste maat condoom kiest. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten condooms en lees je over hoe je de juiste condoom maat kiest.

Condooms zijn er in verschillende soorten en maten

Het standaard condoom heeft een rechte vorm met een nominale breedte van 52-54 mm. Condooms met een flared model zijn ruimer aan de kop van het condoom. Condooms met een contour model hebben ongeveer de vorm van de penis. Daarnaast zijn er condooms met een dopjes of ribbeltjes structuur, maar dat heeft geen invloed op de maat of vorm. 

Het verschil tussen kleine en grote condooms zit voornamelijk in de breedte van condooms; de breedtemaat. De meeste condooms hebben een lengte van ongeveer 20 centimeter. Voor de meeste mannen is dit ruim voldoende. Voor groot geschapen mannen bestaan er echter XL-condooms. Deze condooms zijn naast breder ook wat langer.

Hoe weet ik welke condoom maat ik heb?

De maat en vorm condoom die je nodig hebt, kun je meten. Qua vorm is het een beetje logisch redeneren: is je eikel vrij groot, neem dan een flared model. Zie je in je penis dezelfde vorm als bij het contour model condoom, dan zou die weleens goed kunnen zitten.

Bij de condoom maat kijken we naar de omtrek van de penis in stijve toestand. Om je condoom maat te meten is het handig dat   je meetlint van papier of stof zoekt die je zowel om je penis kan wikkelen als langs je penis kan houden. 

De omtrek meet je door een meetlint rond het midden van de penis in harde toestand te wikkelen en vervolgens de maat af te meten. Als je penis niet overal even dik is, dan meet je de omtrek op het dunste en dikste punt van je penis. Voor de lengte meet je eenvoudig vanaf de basis tot de top.

Tabel met condoomgroottes gemeten naar omtrek penis

Condoomgroottes

In de tabel kan je aflezen welke maat condoom hoort bij welke omtrek. Grotere maten zijn vaak ook al iets langer, maar als je penis 20 centimeter of langer is, moet je wel opletten dat je condooms lang genoeg zijn.

Welke maat heeft een Wingman condoom?

Wingman is verkrijgbaar in de meest voorkomende maat in Nederland: een nominale breedte van 56 mm. Dit is de breedte van het condoom gemeten als het condoom plat op tafel ligt. De meeste standaard condooms in Nederland hebben een nominale breedte van 52-54 mm, dus de Wingman is al iets ruimer en daarmee beter afgestemd op de gemiddelde grootte van de penis van Nederlandse mannen. Deze breedte-maat van 56mm is optimaal geschikt voor een penis met een erectie-omtrek van 11,5 tot 12 cm.

Het is verder ook een kwestie van proberen, net als met kleding. Koop dus een kleine verpakking als je niet helemaal zeker weet welke condoom maat jou het best past. Passen ze niet, geef je ze aan iemand anders.

Wingman is revolutionair vergeleken met traditionele condooms. Wingman heb je letterlijk in een handomdraai om en is ultradun. Dit betekent geen onnodige afleiding tijdens de seks, gemak en ultiem gevoel!

Condoom te groot?

Heb je het idee dat je condoom te groot is? Een condoom hoort direct op de huid te zitten. Het materiaal is erg rekbaar en stevig, dus het zou als een tweede huid moeten zitten. Het condoom is dan ook het veiligst en prettigst in gebruik; een te klein condoom knelt en kan sneller scheuren, en een te groot condoom beweegt en kan afglijden.

Zit het condoom bij jou (op sommige plekken) losjes? In dat geval is je condoom waarschijnlijk te groot voor je penis. Kijk dus even naar de nominale breedte van het condoom dat te groot voor jou is en bestel de volgende keer een condoom met een kleinere nominale breedte. Naar de  lengte hoef je waarschijnlijk niet te kijken, aangezien je een condoom gewoon afrolt tot zover nodig is.