Anticonceptie na Zwangerschap

Anticonceptie na je Zwangerschap

Na de zwangerschap is het belangrijk voorbehoedsmiddelen te gebruiken als je weer seks gaat hebben. Borstvoeding kan zorgen voor een remming van de eisprong, maar is geengarantie. Veel vrouwen zijn juist extra vruchtbaar vlak na een bevalling. Het is ook niet te berekenen wanneer je weer vruchtbaar bent, dat is per vrouw verschillend. Voor je eerste menstruatie heb alweer je eisprong dus ook dat is geen indicator of je wel of niet vruchtbaar bent. Wees dus voorbereid en gebruik een voorbehoedsmiddel.

Wat voor soort anticonceptie je kan gebruiken is afhankelijk van of je borstvoeding geeft of niet. De makkelijkste keus is eenWingman. Geen hormonen, geen bijwerkingen en makkelijk te verkrijgen. Extra fijn is dat het ook helpt eventuele infecties te voorkomen, waar je met een gevoelige baarmoeder vatbaarder voor bent dan normaal. Er kunnen nog littekens of wondjes zitten. Door een condoom te gebruiken komen deze niet in aanraking met de vloeistoffen van uw partner en is het risico op infectie kleiner.

Condooms kunnen al direct na de bevalling zonder problemen worden gebruikt. Het condoom kan ook gebruikt worden als overbrugging van een periode waarin je nog niet weet welke methode van anticonceptie je wilt gaan gebruiken. 

Het wordt aangeraden om extra glijmiddel te gebruiken bij seks na een bevalling, want door de hormonen wordt je vagina minder vochtig en kan het dus pijnlijker zijn om te vrijen. Op een condoom zit al wat glijmiddel, en het is aan te raden hier nog wat aan toe te voegen. Let op dat je glijmiddel gebruikt dat geschikt is voor gebruik met condoom.